patkobandi.blogg.se

Information om Ungern och egna tankar.

Inreseförbud til USA för ungrare

Publicerad 2014-10-26 23:32:00 i Allmänt,

USA urfärdade inreseförbud för sex ännu inte namngivna ungrare vilka misstänks för korruption. Förbudet motiverades med att "civila organisationer i bl.a. Ungern" anklade ungrare inklusive ungerska regeringsmedlemmar för korruption. Den amerikanska myndigheten som utfärdade förbudet har ännu inte namngivit de misstänkta personerna, inte heller angav namnet på de "civila organisationer" som gjorde anmälan. Än så länge kan man därför bara spekulera i vilka "civila" organisationer som kan komma i fråga. Att "civila" organisationer i Ungern var medhjälpare åt medlemmar i EP:s vänsterkant - och med till visshet gränsande sannolikhet även svenska medlemmar i EP - i att ur luften gripna anklagelser misskreditera Ungerns regering är numera väl känt. EP:s vänsterfalang tycks utan minsta tvekan praktisera mottot att ständigt upprepade lögner blir så småningom sanningar. Så trodde även kommunister, fascister och nazister en gång i tiden och så gör deras arvtagare än i dag. USA:s förvaltning, om någon, borde väl känna till denna taktik.
     Nu tror jag för all del inte att nämnda inreseförbud alls överensstämmer med den med rätta berömvärda Amerikanska Konstitutionens anda. Att vissa officiella myndigheters medlemmar i den amerikanska förvaltningen kan fås till att låna sin maktutövning till vissa ännu så länge icke identifierbara organisationer äger däremot en icke så liten sannolikhet. Sådant hade förekommit förr - med förvisso ty följande avslöjanden. Varör tiger Vita Huset med namnen annars?
     Nedan stående artikel, hämtad från ströblad i Terrorns Hus i Budapest,låter mig ana ett och annat. Må jag, vid Gud, ha fullkonligt fel i detta!
 
 
Uniformsbytet

Pilkorsarpartiet blev parlamentets näst största parti vid riksdagsvalet 1939; medlemsantalet uppgick till mer än trehundra tusen. Det ungerska nationalsocialistiska partiet stöddes av en miljon röster inom valmanskåren; var tredje väljare inom Budapests arbetardistrikt har röstat på dem.

Kommunistpartiet som gick under jord efter kuppen 1919 räknade några hundra personer i sina led. Under tiden för II. Världskriget kunde kommunisterna räkna med högst några dussin aktivister. När kommunistpartiets började organiseras i Röda Arméns spår strävade man först och främst för allt att öka partiets medlemsantal. Alltefter kommunistpartiet meddetsamma efter krigsslutet tillskansat sig makten över såväl inrikes- som militärmyndigheterna fick de också tag i pilkorsarpartiets medlemslistor. Därpå blev det en formlig massflykt av pilkorsare till kommunistpartiet. Till och med Rákosi själv medgav att kommunispartiet visst hade medlemmar som förut hade blivit smittade av motrevoltens (1919) samt av fascismens opium. De ”lilla pilkorsare” som blev upptagna i kommunistpartiet fick deklarera sina antecedentia: när hade de anslutit de sig till pilkorsarna samt hur länge de varit partimedlemmar; att de betraktar sitt medlemskap hos pilkorsarna som ett beklagligt fel som de nu önskar att gottgöra. Dessa deklarationer var utan tvekan ett viktigt dokument i kommunisternas händer för utpressning och för att skrämma deklaranten till lydnad. Längre fram försökte kommunistpartiet bli av med dessa element. 

                                                                                                          Terrorns hus i Budapest
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela