patkobandi.blogg.se

Information om Ungern och egna tankar.

Dags igen

Publicerad 2016-08-06 12:40:00 i Allmänt,

Dags igen!

Det patologiska drev som några EU tjänstemän på nytt bedriver mot Polen och Ungern slår även den mest poetiska själen med häpnad. Hur orkar de? Vad är bevekelsegrunden för för det hat som riktas mot de länder som inte väljer Brüssels havererade politik som sedan några år med sällan skådad iver bedrivs trots allt ökande protester från merparten av Europas medborgare? Är det då verkligen Polen och Ungern som är det verkliga hotet mot Europa? Ja, det verkar så om man nu tar C W, pogromens talrör på allvar. Det är bara det att budskapen talröret kolpolterar saknar all, jag menar all verklighetsbakgrund och det är det som är det allvarliga. Problemet är inte Polen och Ungern och de länder som vill söka andra vägar till välfärd än vad som dikteras av EU:s liberala, vänsterliberala och grönröda samhällsbyggare med klart åsiktfascistiska tendenser.

Tanken med EU från början var alls inte att detaljreglera medlemsländernas innersta angelägenheter. Fri handel och omfattande kontroll av viss industriproduktion (inkl militär sådan) var fullt tillräckligt för att täcka behovet för fredens bevarande och uppbyggnad av medlemländernas välfärd. Och det fungerade länge alldeles utmärkt trots frånvaron av EMU. Problemen dök upp först i och med införandet av den gemensamma valutan (som vissa länder hade förståndet att ålla sig utanför – ingen nämnd, ingen glömd). Samtidigt som illa genomtänkt och orealistiska krav på budgetbalans började haverera såg en annan från början dödfödd tanke dagens ljus nämligen en totalsekulariserad, gränslös europeisk gemenskap i form av Europas Förenta Nationer. Medlöparnas propagandamaskin förkunnade med aldrig sinande iver bl.a. att tanken på nationsgränser är anakronism. De som ännu är religiösa och troende i bästa fall avkrävs i hånfulla ordalag förklaring; det hävdas med emfas att ”familjen” är rentav av ondo och bör därför alltmer ingående styras och kontrolleras av samhället – för övrigt ett begrepp som i prerogativt syfte användes flitigt av kommunismen i dess glansdagar för att kollektivisera eller ännu mera precist osynliggöra människor. När någon drabbad härhemma höjer sin röst hamnar den drabbade i kategorin enskilt fall eller rättshaverist och sedan business as usual – detta om detta.

I stället för att fjanta runt med sitt krav på att straffa än det ena än det andra landet borde Cecilia Wikström (CW) bry sig om sitt eget land såvitt hon anser det mödan värt. Sjukvården, skolan och äldreomsorgen – bland många andra viktiga områden – har totalhavererat. Allt fler patienter får beskedet att vårdgarantin inte kan hållas, utbildningsväsendet ser ut som ett mönsterlöst lapptäcke och Lex Maria är vardagsmat inom äldrevården och som grädde på moset avslöjades nyligen självaste Finansinspektionen som ett hejvilt fuskande verk. Är det månne det av CW påstådda hotet från Polen och Ungern som hade åstadkommit allt detta och alla andra eländen?

I Ungern kan varken Viktor Orbán eller hans regering avskeda någon anställd inom publik service utan tungt vägande skäl såsom medvetet vinklande av nyheter, ljuga och kränka vem än offret månde vara. Detta är inte mer än billigt och rätt: inom ungersk publik service skall man inte få vinkla, ljuga och kränka fritt utan konsekvenser. Om något så är det just det av C W omhuldade journalistfrälse som i högsta grad bör vara anakront (jfr kommunism, nazism, fascism).

Den ungerska regeringens program fungerar långt över intelligent ställda förväntningar. Ökningen av BNP är bland de högsta inom EU; Ungern stadigt minskar statsskulden som C W:s ungerska andliga lekkompisar belastat landet med. Arbetslösheten i Ungern mer än halverats under Orbán ledda regeringar och är nu 5,1%. Ungern ligger sammantaget före Sverige i PISA. Pensionärer i Ungern betalar i praktiken ingen skatt; de reser gratis på alla samfärdsmedel utom på luftkonditionerat IC tåg på vilket biljetten kostar ca tjugo kronor mellan huvudstaden och valfri ändstation runt landet gränser - tänk om en svensk pensionär skulle få åka Stockholm-Malmö för en tjuga! Multimiljardinvesteringar följer tätt på varandra år efter år i stafettfart. Ungern började resa sig ur sin totala ruin för drygt 25 år sedan. Västeuropa hade 70 år till sitt förfogande att bygga upp sin välfärd (Sverige dryga 200 år!). Att ekonomin krisar i flera västeuropeiska länder tycks inte oroa C W ett enda dugg, nej, det är Ungern som utgör hotet, landet vars ekonomiska stabilitet rosas av erkända auktoriteter.

Ungerns kommunistiska grundlag från 1949 har visserligen modifierats något efter systemskiftet 1989 men inte tillräckligt radikalt eftersom Antall regeringen inte hade 2/3 majoritet i den ungerska riksdagen – olika till demokrater ömsade kommunistgrupperingar saboterade jämt och samt regeringens reformarbete som därför i mångt och mycket tyvärr blev bristfälligt. Den av Orbán ledda regeringars modifierade grundlag har gått genom Venedigkonventionens granskning utan anmärkning, vad mera, i flera stycken även fått beröm. Vad den knappa rödgröna majoriteten i Europa Parlamentet i detta fall tycker är faktiskt ganska oväsentligt eftersom den, som tur är, saknar makt att påpracka medlemsländerna sin ideologiskt konstruerade vanföreställning om rätt och orätt. Den representativa demokratin i Ungern fungerar tillochmed bättre än i många EU-demokratier: den ungerska regeringen nämligen konsulterar medborgarna med ty följande hänsyn efter beprövad majoritetsprincip.

Övervägande merparten av ungrare tycker att det är de som till syvende og sidst skall bestämma hur de skall förhålla sig till människor som tränger sig in ilandet utan att först anhålla om tillstånd att få komma in. Ungern har varnat, och det i mycket god tid, om den migration som sedermera drabbat den europeiska kontinenten. Först nu när eftertankens kranka blekhet har kännbart drabbat de tanklösa tillåts nu med EU:s goda minne hjälp från angränsande länder till Ungerns hjälp att säkra gränsen allt enligt Schengenöverenskommelsen. C W tycks ha missat flera videosekvenser som visar hur ”stackars flyktingar” slänger och sparkade bort buntar av vatten och mat när de på ungrarnas bekostnad skulle transporteras till länder allt efter deras egna önskemål.

C W stortrivs alldeles tydligt i rollen som Husbondens Röst kolporterande lögner i parti och minut. C W har bevisligen travesterat Thomas Thorilds berömda devis till: ”Att ljuga fritt är stort men ljuga rätt är större”. – Arma EU!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela