patkobandi.blogg.se

Information om Ungern och egna tankar.

Folken vaknar

Publicerad 2017-11-24 23:41:00 i Allmänt,

Nov 16, 2017 │Blogg, Dr. László Csizmadia│
 
Vår gamla kontinent formligen ropar efter en förnyelse av dess styre. Det är förlusten av vår försvarsförmåga som utgör det största hotet denna gång. Galna försök av imperiebygge och ökande maktbegär börjat sprida sig alltmer över kontinenten.
 
I sin välfärd slumrande Europa reagerar med en viss fördröjning, de nya erövrarna har fått ett försprång. Historiens stilla flöde rullar nu i vågor. Europas stormakter börjar betrakta varandra med misstänksamhet. Ett ännu större problem är det att ledarna i vissa länder vägrar lyssna på medborgarnas röst, partipolitiken har fått en alltmer ökande roll i att avleda uppmärksamheten från samhälleliga ödesfrågor och dess lösningar.
 
De europeiska stormakternas strävan mot hegemoni har blivit alltmer synlig och brexit är det första tecknet därpå. Storbritannien vägrade att knäböja inför en tysk-franska tandem. Resultatet av detta: en betydande försvagning av EU:s såväl militära som ekonomiska system. Macrons Janus ansikte blev uppenbar: hans främsta strävan är att få Tyskland att stå för Frankrikes skuldbörda genom att, för tillfället, erkänna Tysklands ledande roll men samtidigt behålla möjligheten för avancemang längre fram.
 
Detta stormakters pokerspel betraktas med leende medhåll av amerikanska monetära stormakter. Deras agent är György Soros som med sorgfälligt uppbyggda organisationer försöker med manisk iver påtvinga Europa det ”öppna samhällets” ideal. Han använder mutade parlamentärer och NGO grupper för att få fotfäste i EU:s styrande organ.
 
Soros roll är förtruppens: att jämna vägen för en än så länge inte klart synlig organisation med syfte att förena monetära oligarker. Han bl.a. spelade en viktig roll i att störa det amerikanska valsystemet och i att starta mellanösterns och arabländers s.k. vårar med ty följande folkvandringar. Sin förklarade övertygelse om en skickelse gör honom till ett skrämmande fenomen. Hans manifestationer manar oss medborgare och Europas folk till vaksamhet vad Europas framtid anbelangar. Viktigt för Europas medborgare är försvar och fortsatt utbyggnad av sin nedärvda civilisation, att försvara nationell suveränitet och identitet på ett sätt som säkrar framtida vällevnad för våra barn och barnbarn.
 
Att försätta Europas historiska befolkning i en minoritetsställning (genom obligatoriskt kvotsystem) skulle medföra en ökning av skarpa konflikter. Medvetet framkallade motsättningar, eventuellt väpnade sådana med religiösa förtecken, skulle välkomnas av oligarkerna bakom Soros eftersom de skulle underlätta maktövertagandet över Europa; vår kontinent skulle därefter tjäna som brohuvud inför underkuvandet av Asiens ekonomi. De nutida inbjudna slavarna (illegala migranter), deras förväntade billiga arbetskraft skulle i grund och botten tjäna just detta syfte. Styrda av människosmugglare och NGO grupper startade en till synes aldrig sinande flod av vilseledda människor med ingivna föreställning om en paradisisk tillvaro i Europa. Enligt statistiska uppgifter lever 25% av Europas befolkning i fattigdom. En god portion av solidaritet skulle vara välkommen även hos oss.
 
Med kansler Helmut Kohls ord i gott minne hävdar vi att behövande människor skall hjälpas till självhjälp i det land de lever i. Detta synsätt blir mer och mer uppenbart hos allt fler nyktra politiker. Den ungerska regeringen bemödar sig i att hjälpa till där det behövs på ort och ställe. Vid FN:s senaste session som handlade om kristenhetens förföljelser rönte Ungerns bemödanden erkänsla såsom ett exempel för andra att följa. Europas folk börjar ge uttryck för sitt missnöje över att EU:s ledande politiker inte vill höra vad medborgarna har för åsikt om den förda politiken. Det är nämligen tydligt a merparten av medborgarna är emot invandring och att detta återspeglas i de senaste nationella valen.



Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela